Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyerek horoszkóp 2011

Kos

Nagy fazon, igazi egyéniség, impulzív és eleven. Hangosan bömböl, ha az akaratát szeretné érvényesíteni. Nem lehet nem odafigyelni rá, úgyis kivívja, igényli, hogy állandóan vele foglalkozzanak. Ha mellőzve érzi magát, tesz ellene, mert abban a pillanatban hajmeresztő ötlete támad. Korán lesz önálló, hamar a saját útját járja. Fáradhatatlanul tör előre, s folyton úton van. A kisfiúk egészen pici korban, szinte biztos, hogy az összes autómárkát hangról felismerik. Nevelése elég nehéz, mert önfejű és csak tanmesével lehet rá hatni. Nála a szép szó többet ér, a hangoskodás, a kiabálás nem célravezető. Rá lehet világítani a hibáira, sőt kell is, de megszégyeníteni tilos. A türelmet már egész pici korában meg kell neki tanítani, mert amit elkezd, általában nem fejezi be. Sok dicséretet, bátorítást igényel, a sport jó nevelő eszköz. Szeret az élen járni, ezért fontos, hogy valamiben kimagasló eredményeket érjen el, az ad biztonságot számára.

Bika

Ennek a bájos, kerek gyermeknek mindent meg kell érinteni, a szájába kell venni, hogy megkóstolhassa. Kreativitása, kézügyessége már korán fejleszthető. A színes, tarka holmikért, puha játékokért bolondul. Akkor igazán elégedett, ha nyugodt körülmények között lehet, de a teljes csendet nem szereti. Imád tévét nézni, zenét, mesét hallgatni. A hirtelen változások nem tesznek jót törékeny lelkének. Fontos, hogy mindig, minden ugyanabban az időben történjen: etetés, fürdetés, stb. Lassabban fejlődik, több időre van szüksége, de ha valamit megtanul, egy életen át nem feledi. Jó a hallása, tánc és ritmusérzék már korán fejleszthető. Szereti a babusgatást, fokozottan igényli a törődést, a kedves meleg simogatást. Kiegyensúlyozott akkor lesz, ha a környezetéből árad a türelem, megértés, biztonság. Mindent begyűjt, csak hosszas ráhatással lehet rávenni arra, hogy ne kebelezze be az összes játékot. Korán kell ránevelni arra, hogy olykor meg kell osztozni azon, ami nem csak az övé. Birtokol és ez nem minden esetben pozitív tulajdonság, meg kell tanulnia veszíteni!

Ikrek

Érdeklődő baba, akinek kimeríthetetlen a kíváncsisága. Imádja a képeskönyveket, minden érdekli, ami körülötte történik, élénk, vidám, csacsogásával mindent elér a felnőtteknél. Kommunikációs készsége már pici korban szembetűnő. Hamar tanul, messze leköröz minden vele egykorú gyereket. Korán kezd beszélni, közben, mint egy pantomim művész lejátssza a közlendőjét. Ahogy nő, úgy kell rászoktatni arra, hogy egyszerre csak egy dolgot tegyen és fejezze be, amit elkezdett. Állandó beszélgetőpartnert kell szerződtetni mellé, mert folyton kérdez, mindent tudni szeretne. Éppen ezért, figyelme nem kitartó. Nagyobb korában hajlamos a füllentésre, mondandóját kiszínezi, így rázza le magáról a kényelmetlen dolgokat. Nehéz tanulási folyamata lehet, hogy nézzen szembe a problémáival, vállalja a felelősséget és ne hárítson.

 

 

Rák

Nincs nála békésebb baba, imádja az otthonát, rendkívül ijedős, ennek ellenére szerencsére azért mindent kipróbál. A meleg családi fészek nyújtja számára a biztonságot. Nyugtalan lesz, ha valami eltér a megszokottól, és változást észlel. A hangoskodás, a nyugtalan körülmények nagyon megzavarják finom kis lelkét. Imád kézben lenni, hiszen vágyik a puha ölelésre. Sok figyelemre és kényeztetésre van szüksége. Nagyon anyás, de vigyázni kell, mert szeretettel képes „zsarolni”, tehát nem mindig azért sír, mert valami baja van, csak éppen figyelmet akar kivívni, mert nem szeret egyedül lenni. Imádja a régiségeket, igazi gyűjtő, képeslap, szalvéta, puha maci, favonat nem hiányozhat a szobájából. Rendetlen, mert minden kacathoz ragaszkodik. Számára semmi nem haszontalan, minden egy-egy értéket képez, ezért nem válik meg tőle. A saját szobája, menedék, tilos ott kutatni, mert nagyon zokon veszi, ha nem bíznak meg benne.

Oroszlán

Ő a Nap gyermeke. Meleg, sugárzó, kerek szemeivel mindenkit levesz a lábáról. Nagyon érzékeny, öntudatos baba. Mindig figyelni, dicsérni, éljenezni kell. Igazi falkavezér, aki óvodás korában már főnök. Ha valami nem úgy történik, ahogy azt ő kigondolta, őrülten hangos tud lenni. Már nagyon korán az önállóságra törekszik. Kulcsmondata: de én azt az akarom! Nagyon bátor és kezdeményező, szereti a természetet. Sok csodálatot igényel, a „színpad” az ő világa, elvárja, hogy megtapsolják, ünnepeljék. De vigyázat, kellenek számára a korlátok és az elvárások! Dicséret annak jár, aki teljesíti az elvárásokat. A jutalmazás, kondicionálás fontos, de a határokat be kell tartani. Nehéz ellenállni bájos erőszakosságának, de meg kell húzni a határvonalat. Csak ekkor lehet igazán sikeres és boldog felnőtt belőle. A kényelmetlenséget nehezen viseli, megszégyeníteni nem kell, de szembesíteni gyengeségeivel szinte kötelező.

Szűz 

Az idegenekkel rendkívül óvatos és bizalmatlan, nehezen oldódik az ismeretlen környezetben. Biztonságot csak a megszokott hely, helyzet nyújt számára. Érdeklődő, okos és kíváncsi, jó szeme van az apró részletekhez. Logikus gondolkodása, már pici korában megmutatkozik, minden miértre, magyarázatot vár. Csendese szemlélődő módjára, gyakran a háttérben marad, nem kíván az elsők között lenni. Szerény, szorgalmas, kitartása nagyon magasra juttathatja. Korán megtanulja a szabályokat és betartja azokat. Tud viselkedni, megbízható, mert mindenben kötelességtudó, pontos és alapos. Nagy a rend- és rendszer igénye. Kicsit nehezebben fejezi ki érzéseit, érzelmeit, bíztatást és sok dicséretet igényel, hiszen önbizalma nem túl erős. A logikai készségfejlesztő játékok, sakk, kártya, színes papírok és ceruzák okoznak számára igazán örömet.

Mérleg

Született diplomata, mert ösztönösen érzi, kivel hogy kell viselkedni. A békés, nyugalmas környezet, a harmónia a legnagyobb biztosíték arra, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott legyen. E jegyben született baba, minden lében kanál, mindenhol ott van, mert emberek között érzi jól magát, szereti, ha történik valami. A következetes nevelés nagyon fontos, mivel nehezen lehet munkára bírni. Már korán van önálló véleménye, ízlése és jó utánozó művész. A kislányok már egész pici korukban „adnak magukra”. Igazi cicababa, nagyon bújós és elbűvölően kedves, aki nyitott minden újra, később alakul ki, mit szeretne igazán csinálni. A mozgás nagyon fontos, csapatjáték, sport és tánc ajánlott. Mivel jó csapatjátékos, sok barátja van, de egyikhez sem kötődik túlzottan.

Skorpió

Kissé féltékeny, birtokló baba, legszívesebben kisajátítaná a környezetét. Ha úgy érzi, hogy mellőzik, megsértődik. De jaj annak, akire megharagszik, mert nagyon nehéz kiengesztelni. Számára tabu, vagy titok nem létezik. Rendkívül jól kombinál, ha hall valamit, tovább adja. Kíváncsisága folytán semmit nem lehet előtte titokban tartani, vagy elrejteni. Ügyes nyomozó, akit vonz minden tiltott dolog. Szexualitása korán fejlődik, ezért vigyázni kell arra, hogy mi zajlik előtte. Következetes neveléssel kell rábírni az önfegyelemre és arra, hogy másnak is jár a szabadság. Mivel önmaga titkolózó, korán önálló, ezért tiszteletben kell tartania mások akaratát. Kevés dologtól ijed meg, roppant bátorsága folytán sem a mélység, sem a magasság, vagy a sebesség nem tántorítja el.

Nyilas

Tündéri baba, mint egy kis bohóc, folyton grimaszol, tesz érte, hogy a középpontban legyen. Állandóan jár keze, lába, egy pillanatra sem áll meg, lelkesedik minden új dolog iránt. Sok foglakozást igényel, és meghálálja, mert könnyen tanul. Szereti, ha csodálják, vagy dicsérik, ezzel lehet motiválni és nagyobb teljesítményre bírni. Már pici korában érezni rajta, hogy mennyire jóindulatú, együtt érző, az igazságtalanságot nehezen viseli el. Kissé öntörvényű, megy a saját feje után, él a saját maga által megalkotott világban. Idealista és mondanivalója fedi a valóságot . Gazdag fantáziavilágának köszönhetően jó mesemondó.

Bak

Korán tanul, és mindent tud. Igazából nem is jó kifejezés rá az, hogy baba. Inkább bölcs, okos öregember, akiben mérhetetlenül sok őstudás rejlik. Nagyon nyugodt baba, aki kivárja a sorát, ritkán sír, ha ezt teszi, annak oka van. Nagyon jól viselkedik idegen környezetben, mert, szerény, csendes, visszahúzódó. Óvatosan kell a lelkével bánni, bizalmatlansága mögött önbizalomhiány és bizonyítási kényszer rejtőzik. Megbízható, okos megfontolt gyermek, de ha valamit a fejébe vesz, akkor eltántoríthatatlan küzdelmet folytat, amíg meg nem szerzi. Koránál sokkal fejlettebb, jóval előrébb tart, ez az iskolában hátrány lehet. Nem szereplős típus, ezt tiszteletben kell tartani. Olykor szeret egyedül lenni, visszavonulni, keresi az egyedüllétet. Érzelmeit nem mindig jól fejezi ki, az iskolás éveiben kudarcot, problémát okozhat.

Vízöntő

Mindenben megelőzi a korát, ő ténylegesen különleges gyermek. Nem nagyon hagyja, hogy irányítsák, mert mindent jobban tud, mint mások, de szükséges számára a megerősítés. A család nagyon fontos szerepet tölt be az életében, de törekszik a szabadságra, ezért öntörvényűnek, kiszámíthatatlannak tűnhet. Hamar kialakul saját önálló véleménye a világról és annak működéséről. Mivel nehezen viseli a kritikát, mert úgy véli mindent jobban tud, ezért nagy türelemre van szükség hozzá. Beszélgetéssel, észérvekkel meggyőzhető, így lehet rá hatni igazán. Őt csak messziről lehet terelni, mert a túl sok közelséget nyomasztónak érzi. Leginkább önmaga kárán tanul, ezért sokszor nehezen meggyőzhető arról, mi helyes és mi az, ami nem. Sokoldalúság és kíváncsiság jellemző rá leginkább, ezért mindenbe belekóstol. Látóköre széles, de a tudása nem alapos. Szabadság és függetlenség a jelszava.

Halak

Félénk, szégyenlős baba, aki nagyon érzékeny lelkileg és testileg egyaránt, ezért kis korában hajlamosabb a betegségekre. Nagyon finom érzésű, segítőkész és önzetlen. A lágy, kellemes zene, a mesék világa megnyugtatja. Sok bíztatásra van szüksége, a döntéshozatal nem tartozik az erősségei közé. Sport és szabadidős tevékenységre az úszás és a vízilabda ajánlott. Szereti a bújócskát, ez a kedvenc játéka. Nagyon érzékeny baba, könnyen ráhangolódik az édesanyja lelkivilágára, ezért kedélyállapota olyan, mint az édesanyjáé. Ha a mamája boldog, akkor nyugodt és akkor szeret és tud is egyedül lenni. Ilyenkor saját kis világa számára elég biztonság. Nem kell hogy sok játéka legyen, hiszen olyan jól elbíbelődik eggyel is. Nehéz leválnia szülőktől. Sok türelem kell hozzá, amíg önálló lesz. Bíztatásra van szüksége ahhoz, hogy egyedül végezze el a feladatait.

 
 

 


Archívum

Naptár
<< Október / 2018 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 71443
Hónap: 848
Nap: 21