Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csokitorta recept

Habos csokitorta

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás

Hozzávalók

  • elkészítés:60 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:-
  • sütési idő:-
Habos csokitorta
 
Sütikönyvhöz adom
  • 1 kör alakú vaníliás piskótalap

  • Krém

    1,5 cs csokipuding
    5 dl tej
    3 kanál cukor
    4 cs tejszínhabpor
    4 dl tej
    kakaópor
    rum, vagy rum aroma

  • Díszítés

    1 tábla csoki
    olvasztott Rama, vagy olaj
    2 cs habpor
    2 dl tej
    kakaópor

Elkészítés

A piskótát vágjuk fel 4 egyenlő részre. Ha egy darabból nem menne, akkor nyugodtan használjunk fel kettőt. A krémhez főzzük meg a pudingot. 4 dl tejbe tegyük a cukrot, esetleg vaníliás cukrot - az illata miatt -. A maradék tejjel kikeverjük a pudingot, amikor forr a tej, lehúzzuk a tűzről és óvatosan belecsurgatjuk folytonos keverés mellett, majd visszatéve megpuszogtatjuk és kihűtjük. A 4 cs habport felverjük 4 dl tejjel robotgéppel, a kihűlt pudingot pedig kanalanként hozzá keverjük. Ízesítsük kevés kakaóporral és rummal, vagy aromával. A krémet készíthetjük úgy is, hogy vaníliás pudingba kakaóport keverünk, s így főzzük meg, és adjuk hozzá a tejszínhabport, (ezt a megoldást jobban szeretem). Kenjük meg vele a piskótalapokat, de a tetejét ne. Ha marad krém, felhasználhatjuk a díszítéshez. A 2 cs habport keverjük ki tejjel, majd ízesítsük kakaóporral. Ha nem maradt krém, ezzel kenjük be a torta oldalát, de 4-6 kanálnyit tegyünk félre a nyomózsákos díszítéshez. Tegyük a tortát 1 órára hűtőbe. A torta tetejét csokoládéval vonjuk be. Vízgőz felett olvasszuk fel a táblás csokit kevés olvasztott Ramával, vagy olajjal - ki mit szeret -, kb 3 kanálnyi legyen. Ezt öntsük rá óvatosan a kihűlt tortára, majd kenjük szét kés segítségével. Nem baj, ha kicsit lecsorog. A tetejét a maradék habbal díszíthetjük.

 
 

 


Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 60769
Hónap: 623
Nap: 25